Pagina 1 van 1

Outdoorrecept

Geplaatst: 24-10-2018 13:56
door Roel
Outdoorrecept gebraaie een met whisky.

Schiet een eend van ongeveer 1,5 kg.

Twee grote flessen Schotse whisky.
Spekreepjes en olijfolie.

De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
Het vuur aanmaken.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky. De whisky opdrinken terwijl de houtblokken vlam vatten. De eend op een spies rijgen en vervolgens een tweede glas whisky inschenken. Het tweede glas whisky opdrinken en de eend boven het vuur hangen.
Na 20 minuten het vuur wat opstoken en 2 glaven vubben met whipsky. De glaven whipsky opdlinken en de scherben van het eerste glaz oprapen.
Nog een halve glav insjenken en opdlinke. Na een halve uurzje de eend sjekken. Blandwonjesjalf uit de rugsjak ganaale en op de bovenkant van de linke rand doen. De eend oprape. Nog twee glaven whipsky insjenke. Het vuur nog wat opsjtoke nadat et eerste glav leeg is en de eend vaspakke. De blanwonjesalf op de binnenkant fan de regte hand doen...
De eend nog is oprape en met handdoek de bwandwonjesalf van de eend vege. Ut kapodde glazz opvege en de eend terug bof t vuur doen.
De tweelde fjes bibski opedoen en ovejeindzette.
Opsstjaan van de gjond en et vet spek ondre mos vege.
Nogis opstjaan van de gjond en tochma blijve zjitte...
De vjes op de gjond zette...
Uide vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot...
Eend fan tfuur afhaje, oge sljuite en....omvalle...

Eejt sjmakelek...

Geplaatst: 24-10-2018 17:13
door Rodin
Goed recept. Gaan we proberen. :cheers: